Oldal kiválasztása

A szeptemberi sulikezdéskor újra előtérbe kerül a napirend, hetirend kérdése, hiszen kezdődnek a sulis, ovis hétköznapok.

A gyerekeknek biztonságérzetet ad, ha számukra is érthető módon követhetik nyomon, mi fog velük történni aznap és a következő napokban, ezért jó ötlet, ha elkészíted nekik az egyszerűen kinyomtatható hetirendet.

Óvodáskorban a vizuális megjelenés nagy segítséget jelent, hiszen a képek a kicsik számára is egyértelműen beazonosíthatóak, sőt még kisiskolás korban is könnyebben, gyorsabban átlátják a közelgő eseményeket a képes hetirend segítségével.

Korábban már készültek napirendhez kapcsolódó képek, amelyek segítségével a gyerekek akár önállóan is elvégezhetik például a reggeli, vagy esti rutinhoz kapcsolódó tennivalókat.

Most pedig egy színes, átlátható heti tervezőt készíthetsz el a letölthető oldalak segítségével.

 

 

 

A hét napjait különböző színű sávok ábrázolják, ez a napok neveinek megtanulását is könnyebbé teszi a gyerekek számára. Erről itt is olvashatsz bővebben.

A hét napjait kinyomtathatod egy kisebb, A/4 változatban, ezt akár iskolás gyerekeknek, vagy saját magadnak is elkészítheted. Ha post-it cetlikre írsz különböző tennivalókat, a megfelelő helyre ragaszthatod a táblán. Biztonság kedvéért laminálhatod is az oldalt, így biztos, hogy könnyen el tudod majd távolítani azokat a cetliket, amelyekre már nincs szükség.

Az ovisoknak készült változatot három A/4 oldalból tudod összeállítani. Célszerű ezt is laminálni.

Én egyszerűen egy fehér mágneses táblára helyeztem a lapokat, de a hét napjait ki is vághatod és egy megfelelő méretű kartonra is felragaszthatod.

 

 

Különböző képeket is találsz, amelyekkel néhány tevékenységet jelezhettek a megfelelő napokra helyezve.

Nyomtasd ki a képeket, lamináld az oldalt, majd kis öntapadós tépőzár darabkák segítségével elhelyezheted, cserélgetheted a hét eseményeit az egyes napokon.  Ha mágnestáblát használsz, akkor rögzítheted a képeket kis mágneslapokkal is (ez egy picit drágább változat).

 

 

A képek között találsz például biciklizést, kirándulást, barkácsolást, kerti munkát, növény gondozást, kutyussal foglalkozást, takarítást, közös sütést, zenélést, és családi programot is.

 

 

Ha megvannak neked a Napirend képek, akkor azokat is tudod használni, mert méretben pontosan illenek a hét napjaihoz.

Ha bármilyen más tevékenységre szükséged lenne, eszedbe jut, hogy szívesen használnád, írd meg itt nyugodtan hozzászólásként, szívesen elkészítem!

 

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.