Oldal kiválasztása

Az alábbi játékgyűjtemény már némileg az ősz jegyében készült, hiszen az oldalakon találkozhattok őszi gyümölcsökkel, gombákkal, mókusokkal, csigákkal és színes falevelekkel is. A játékok során számolgathattok, ismerkedhettek a formákkal, színekkel és a méretekkel is. Gyere, lépj be a Játéktárba és töltsd le az oldalakat, hogy elkészíthesd kisgyermekednek ezt a jó kis játékgyűjteményt! Nézzük is, mit tartalmaz a letölthető őszi ovis foglalkoztató!

 

Számoljunk gombákkal, gyümölcsökkel!

 

Nézd meg jól, melyik képen mennyi gombát látsz, és helyezd el a négyzetben a megfelelő számpöttyös, vagy számjegyes képet!

Hasznos bejegyzés: olvasd el, hogyan tanulnak meg számolni a gyerekek!

 

 

Nézd meg jól a gyümölcsös kosarakat is! Mennyi gyümölcsöt látsz bennük? Ismered a nevüket is? Hasonló játékokat az Őszi gyümölcsök játékcsomagban is találsz!

 

 

A fenti játék megfordítva: tegyél annyi almát a fára, amennyit a pöttyök mutatnak!

 

 

 

Ismerkedjünk a formákkal!

 

Mindegyik csiga házából hiányzik egy kis darab. Keresd meg mindegyik csigaház odaillő darabkáját! Ehhez figyeld meg a színét, formáját! Melyik formát ismered már – kör, háromszög, négyzet, téglalap? Nézz körül, és keress hasonló formájú dolgokat!

Hasznos olvasnivaló: hogyan ismerkedjetek meg a formákkal?

5-6 éveseknek: formák, síkidomok – 20 letölthető feladatlap.

 

 

Az alakészlelés fejlődését segíti a faleveles játék is, amelynél az árnyképekhez kell párosítani a megfelelő formájú falevelet.

 

 

 

 

Szintén a formák felismerését segíti a mókusos játék, ahol a mókus pocakján lévő formát kell megfigyelni és az ugyanolyan formájú odú mellé kell elhelyezni.

 

 

Ismerkedjünk a színekkel!

 

Keress mindegyik kis hernyónak ugyanolyan színű falevelet! Meg tudod mondani, milyen színűek? Nézz körül: látsz ugyanilyen színű dolgokat magad körül?

Hasznos olvasnivaló: Ismerkedjünk a színekkel!

 

 

Ismerkedjünk a méretekkel!

 

A fákat ábrázoló képek segítségével nagyság szerinti sorozatokat alkothattok.

Kapcsolódó olvasnivaló: Méregetős játékok

 

 

A fenti játékos oldalakat a Játéktár tagjaként tudod letölteni. 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.