Oldal kiválasztása

Az iskolai őszi szünet idején sok ovis is otthon marad, így a korán sötétedő estéken, vagy a hűvösebb napokon jól jön néhány játék, amelyekkel akár közösen, akár egyedül is jól lehet játszani.

Ilyeneket találsz az Őszi szünet játékgyűjteményben:

Színezők

 

A 11 oldalnyi színezőn őszi- és halloween motívumokat is találsz, amelyekkel szerintem még a kisiskolás korosztály is jól elfoglalja magát.

 

 

A kör formájú színezőket körbevágva akár dekoráció is készülhet belőlük. Elhelyezhetitek ablakra, szekrényre, vagy ajtóra is.

Színezés közben természetesen beszélgethettek az oldalakon szereplő termésekről, a falevelek színéről, közben akár őszi zenét is hallgathattok, vagy olvashatsz verseket a gyerekeknek.

Itt találsz tökös verseket. 🙂

Itt pedig őszi verseket.

Ha pedig a gyerekek a Halloween felől érdeklődnek, nyugodtan elmondhatod nekik a saját gondolataidat is erről.

 

 

Activity

 

Családi összejövetelek és gyerekbulik egyik kedvenc játéka az activity, amelyet már ovisokkal is tudunk játszani. Persze számukra egyszerű szavak, kifejezések szükségesek, amelyeket ők is el tudnak mutogatni.

Ehhez készült 18 képes kártya az ősz jegyében.

A nagyon egyszerű activity játék menete: a kinyomtatott kártyákat lefordítjuk, a soron következő játékos pedig felhúz egyet. A kártyán látható képet kell elmutogatnia. Aki először kitalálja, az kap egy pontot (vagy cukorkát).

 

 

Kincskereső játék

 

A kincskereső játékot nagyon jól tudjátok használni kinti séta, kirándulás alkalmával.

Vigyétek magatokkal a kinyomtatott lapot, és a gyerekek útközben keressék meg sorban a rajta szereplő dolgokat! Amit megtaláltak, az mellé tehetnek egy X-et.

Ezzel a játékkal arra tanítjuk a gyerekeket, hogy nyitott szemmel járjanak a természetben, vegyék észre az apró dolgokat is. A tudatos megfigyelés képességének az iskolában is nagy hasznát veszik majd.

 

Beszélgetőkártyák

 

24 kérdés kártyát találsz a játékgyűjteményben, amelyeket feltehetsz a gyermekednek, és te is megválaszolhatod. Mire jók ezek a kérdések?

A szóbeli kommunikáció a kapcsolatteremtés egyik eszköze. Ezzel a játékkal ezt is gyakorolhatjátok. A kérdések nyomán pedig mélyebb beszélgetések is kialakulhatnak, amelyben többet megtudhatsz gyermekedről – és természetesen magadról is. 🙂

 

 

Memóriakártyák

 

Az őszi memóriajáték 36 kártyáját nem csak az őszi szünetben használhatjátok.

Nyomtasd ki az oldalakat, majd ragaszd vastagabb kartonlapra, vagy lamináld, hogy ne rongálódjanak meg! Vágd ki a kártyákat.

Fordítsátok le az összes kártyát, majd felváltva húzzatok fel kettőt (ha ez még nehéz, akkor hármat is lehet)! Ha van közte egyforma, akkor a játékos elteheti a párt. Ha nincs, akkor visszafordítja.

A játékot az nyeri, aki több párt talál.

 

 

Sudoku játék

 

Az egyszerűbb Sudoku játék 3-5 éveseknek lesz jó szórakozás, a nehezebb pedig 6-9 éveseknek.

Mindkét esetben a kivágott kártyákat kell elhelyezni a hiányzó helyekre úgy, hogy a megadott sorokban és oszlopokban ne legyenek egyforma képek.

Ez a játék nagyon jól fejleszti a logikai gondolkodást.

 

 

Őszi könyvjelzők

 

Az öt színezhető könyvjelzőt színezés után ragasszátok fel egy kicsit hosszabb és szélesebb színes kartoncsíkra. Akár ajándékba is adhatjátok!

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.