Oldal kiválasztása

Az egyik legnépszerűbb tavaszi mese “A három pillangó”, melyet már a legkisebbek is szívesen hallgatnak. Amellett, hogy ez a kedves kis történet a jószívűségről is szól, jó lehetőséget rejt magában a számolgatásra és a színek megismerésére is. Természetesen egy mesemondásnak nem az új tudás begyűjtése az elsődleges célja. De ha éppen a fenti ismeretekkel szeretnétek foglalkozni, elővehetitek akár ezt a történetet is. A mese szereplőin kívül más tavaszi bogárkás ujjbábot is el tudsz készíteni a nyomtatható oldalak segítségével.

Nézzük először a mese szereplőit:

 

 

Természetesen megtalálod a piros, a sárga és a fehér pillangót. Mindegyikhez tartozik egy ugyanolyan színű tulipán is. Az eredeti mesében ugyan fehér liliom szerepel, de én gyakran a három tulipánnal meséltem a gyerekeknek a történetet, mert ezután tudtuk egyeztetni a virágok és a pillangók színeit és számát is. Mindenesetre készítettem egy fehér liliomot is, hogy hűek maradjunk az eredeti meséhez – tehát ezt a változatot is elő tudjátok adni a bábok segítségével.

Nyomtasd ki az oldalt, tetszés szerint laminálhatod is, majd vágd ki a szereplőket. Én egy kis ráhagyással vágtam körbe a pillangókat és a tulipánokat is, mert így könnyebb, és szerintem jól is mutat. Minden pillangóhoz találsz egy kis kivágandó csíkot is a lapon, ezt kivágás után ragaszd össze kis henger formára – ez lesz az ujjbáb alapja, amit akár a gyerekek ujjára, vagy a sajátodéra is méretezhetsz. Erre ragaszd rá a pillangókat.

A tulipánokat egy-egy drapp színű kartonpapírból készült kis hengerre ragasztottam, így szépen megállnak – de akár papírgurigából is levághatsz egy darabot.

 

 

A mese szereplőin kívül találtok még más, bogárkás ujjbábokat is. Ezeket is ugyanúgy tudjátok elkészíteni: nyomtatás és kivágás után egyszerűen egy kis papírhengerre kell ragasztani és így az ujjatokra húzni.

 

 

Ezekkel a kis ujjbábokkal is kitalálhattok meséket, vagy akár énekelhettek, verselhettek is. Ehhez itt is találtok pár ötletet

 

 

Minden bábot megtaláltok színesen nyomtatható, és fekete-fehér változatban is. Így a gyerekek a saját maguk elképzelése szerint is kiszínezhetik a kis pillangókat, bogárkákat. 

 

Ezeket az oldalakat a   Játéktár tagjaként tudod letölteni.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.