Oldal kiválasztása

Legutóbb Andi írt nekem egy kedves levelet, amelynek nyomán elkészültek a tavaszi virágos játékok:

Kedves Anita!

Jó néhány hónapja használjuk a játékokat a játéktárból, nagyon szeretjük őket. Szívesen játszanánk tavaszi virágokkal memóriát, színeznénk őket külön-külön esetleg csokorban lerajzolva, vagy játszanánk dobble formájában. Olyanra gondolok, amiben sokféle virág van: árvácska, tulipán, jácint, nárcisz, orgona, pitypang, aranyeső, hóvirág, krókusz stb.

A Dobble játékot ebben a bejegyzésben találjátok, az alábbiakban pedig le tudjátok tölteni a tavaszi virágos memóriajátékot és a színezőket.

 

Tavaszi virágos memóriajáték

 

A memóriajáték oldalait érdemes minimum műszaki rajzlapra nyomtatni, mert a játék során fontos lesz, hogy a lefordított kártyákon ne látsszanak át a képek.

Érdemes laminálni is, mert így tényleg nagyon sokáig tudtok majd vele játszani. Saját megfigyelésem, ha A/4 méretű dekorkartonra nyomtatjuk (amit még elbír a nyomtató), akkor egy kicsit még vastagabb lesz és könnyebb a gyerekeknek megfogni és felfordítani a kártyákat.

 

 

A kártyákon Andi kérésének megfelelően a tavasz első virágait láthatjátok: hóvirág, ibolya, aranyeső, pitypang, árvácska, krókusz, nárcisz, jácint, gyöngyvirág, tulipán, illetve egy barkaág is szerepel a képen. Összesen 36 virág kártyát tudtok kinyomtatni.

 

 

A memóriajáték szabálya:

Fordítsátok lefelé az összes kártyát! A játékosok felváltva fordítsanak fel két kártyát (3-4 éveseknél három kártyát is fordíthattok). Ha a felfordított kártyák között van egyforma, a játékos megtarthatja azokat. Ha nincs pár, akkor vissza kell fordítania a kártyákat. A játék végén az lesz a győztes, aki több kártyapárt gyűjtött.

 

 

 

Tavaszi virágos színezők

 

A memóriajátékon kívül készültek színezős oldalak is. Néhány oldalon egyesével is szerepelnek a virágok, más oldalakon pedig kosárban, csokorban, illetve vázában található virágokat is színezhettek.

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.