Oldal kiválasztása

Ovis korban még nem a legjelentősebb ünnepek között tartjuk számon március 15-ét, hiszen a gyerekeknek még nehéz elmagyarázni, miről is szól ez az ünnep.

Lehetőségünk van viszont átadni néhány alapvető ismeretet a számukra, mint például a zászlónk színei, vagy hogy kik is azok a huszárok, ezen kívül a hazaszeretet apró morzsáit is észrevétlenül elültetjük bennük.

Természetesen mindezt csakis az ő nyelvükön, játékokkal, mesékkel, dalokkal, mondókákkal tudjuk megtenni. Ehhez kapcsolódva készítettem néhány színezőt is, amelyen szerepelnek az ünneppel kapcsolatos motívumok.

Akár együtt is színezhettek és közben beszélgethettek a bátor huszárokról, elénekelhettek egy-egy dalt (Aki nem lép egyszerre…), vagy megtanulhattok egy verset, mondókát, ami március 15-höz kapcsolódik.

 

 

Összesen 8 féle színezőt tudsz letölteni, amelyeket igyekeztem egyszerű ábrákkal díszíteni. Remélem, hogy a fiúk és a lányok is találnak kedvükre valót 🙂 ! Szerintem a fiúk biztosan a kardos, dobos, huszáros oldalakat részesítik előnyben, a lányoknak pedig talán jobban fog tetszeni a tulipános, szívecskés minta 🙂 .

 

 

A színezők mindegyike A/4 méretű és egy kör formában helyezkedik el. Van amelyik kicsit mandala szerű, körkörösen találhatók a minták, van amelyiknek csak egy kis keretet ad a körvonal. Szerintem nagyon szépek akkor is, ha kivágjátok a lapról a kört.

 

 

Vidám közös időtöltést kívánok!

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.