Oldal kiválasztása

Január 1-el egy új esztendő kezdődik, ami az ovis gyerekek számára még nem igazán érzékelhető. Az időfogalom kialakulása szép lassan történik, évek alatt jutnak el oda a gyerekek, hogy megértik, mit jelentenek a hónapok, vagy a napok, napszakok. Sok játékos ötlettel segíthetjük őket az időfogalom kialakulásában.

Ide tartozik például az évszakokkal való ismerkedés, vagy a napirend, hetirend kialakítása és ábrázolása.

A hónapok megismerése inkább az első iskolás évre tehető, de az alábbi egyszerű kis ötlettel az óvodás korosztályhoz is közelebb vihetjük az ezzel kapcsolatos ismereteket.

A színezhető 2024-es évre szóló naptárban minden hónaphoz találsz egy oldalt, amelynek az alsó részén az adott hónap napjai, hetei, felette pedig egy színezhető kép található, amely az adott időszakot jellemzi.

 

 

Néhány ötlet:

  • A hétvégéket jelölhetitek színezéssel, vagy matricával
  • Betervezhetitek azokat a napokat is a hétre, amelyeken együtt fogtok játszani valamit, vagy jelölhetitek például a hétvégi kirándulást.
  • Ha elkészült a naptár, tegyétek egy jól látható helyre, ahol sokszor szem előtt van, és reggelente, vagy este (amikor jobban ráértek), keressétek meg, hol tartunk éppen ebben a hónapban. Szavakkal kifejezve is elmondhatjátok, például: “Ma január elseje van, hétfő. Holnap lesz január másodika, kedd.”
  • Ha van nálatok nevezetes nap a családban, például születésnap, névnap, azt is jelöljétek a naptárban!

 

A naptár oldalait a  Játéktár tagjaként tudod letölteni.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.