Oldal kiválasztása

Tavaly lemaradtam a pitypang gyurma készítésről, így amikor a napokban láttam, hogy sárga pitypang virágokkal teli a közeli park, elhatároztam, hogy gyorsan kipróbálom.

 

 

Biztos vagyok benne, hogy a gyerekek nagyszerű segítők lesznek a pitypang leszedésében és a gyurma elkészítésében is, így tényleg érdemes kipróbálnotok! Hűtőben sokáig eláll, és gyorsan előkapható ha szeretnéd valamivel lefoglalni őket.

Az elkészült pitypang gyurmának ráadásul nagyon sok hasznos hatása is van!

💛 A gyurmázás nagyszerűen segíti a finommotorika fejlődését. Erősíti és ügyesíti az ujjakat, aprólékos mozdulatokra ösztönzi a játék során a gyerekeket. Megtanulják például a sodrás, gyúrás, csippentés mozdulatait, amelyek a gombolás, étkezés, vagy ceruzafogás során is hasznosak lesznek.

💛  Ugyanígy a szem-kéz koordinációt fejlődését is támogatják a gyurmázós tevékenységek, hiszen a mozdulatokat a szemükkel követni és irányítani szükséges.

💛  A gyurma az egyik legnagyszerűbb érzékelőjáték. A gyurmával való tevékenykedés során nagy szerepet játszik a tapintás, de ha különböző természetes anyagokkal, például virágokkal is gazdagítjuk, akkor az érzékelés folyamatát még inkább serkentjük, hiszen az illatát is érezni fogják a gyerekek. Egyszerűen egy örömteli élmény lesz már az is, ha csak szagolgatják, nyomkodják a pitypang gyurmát.

💛  A gyurmát lehet erőteljesen nyomkodni, püfölni, gyúrni, ezek a mozdulatok pedig segítenek a gyerekeknek a feszültség levezetésében is. Ez főleg akkor érvényesülhet, ha a hűtőből vesszük ki a gyurmát, mert akkor még tényleg hideg, kemény. Ilyenkor nagyon jól jönnek az erős kis kezek.

💛 A gyurmából bármit lehet alkotni, ezért nagyszerűen segíti a kreativitás kibontakozását, az egyéni ötletek megvalósítását! A gyerekek formázhatnak belőle kedvük szerint állatokat, embereket, nyomkodhatnak bele mindenféle tárgyat, vagy termést. Nézz meg néhány ötletet itt!

💛 Ha a gyurmázós oldalakkal együtt használjátok, akkor további képesség fejlődését is segítheti a játék.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.