Oldal kiválasztása

A kisgyermekek számára a szerepjáték nem csak szórakoztató időtöltés, hanem nagyon fontos része a személyiségük fejlődésének is. Arról, hogy mi mindent rejt magában a szerepjáték és miért hasznos a gyerekek számára, itt olvashatsz bővebben.

A pékséggel kapcsolatos szerepjáték az év több időszakában is aktuális lehet.

Karácsony előtt, amikor amúgy is sokat sütögetünk otthon, a gyerekek is szívesen utánozzák a mézeskalács, és más finomságok elkészítését, amit aztán a játékot tovább szőve árusíthatnak is.

A pékség játékot inspirálhatja a rendszeres közös látogatás egy igazi pékségben, hiszen az ott érzett ízek-illatok szinte kínálják magukat, hogy újra és újra átéljék azt a gyerekek – ezt pedig a játék révén könnyen megtehetik.

Nyáron a kenyérsütés folyamatáról beszélgetve szintén kialakulhat egy játék, amelyben központi szerepet foglal el a lisztté őrölt búza és az abból készült finomságok.

A játékhoz kapcsolódó ötletekről itt olvashatsz bővebben, az alábbiakban pedig hasznos kiegészítőket találsz, amelyekkel gazdagíthatjátok, kiegészíthetitek a játékot.

 

Nyitva a pékség

 

A letölthető oldalakon találsz kétfajta “Pékség” feliratot, illetve NYITVA / ZÁRVA táblákat is.

Ezeket nyomtathatod műszaki rajzlapra, akkor egy kis tartása lesz és egyszerűen felakaszthatjátok. Ha sima lapra nyomtatod, felragaszthatod például a képen látható módon egy cipősdoboz tetejére – így egyszerűen neki is lehet támasztani bárminek.

 

 

Feliratok a pékáruknak

 

Hatféle feliratot is találsz, amelyet elhelyezhettek az elkészített finomságok mellett. Iskolába készülő gyerekeket gyakran már érdeklik a betűk, a képek alapján pedig a kisebbek is gyakorolhatják a sokfajta pékáru válogatását, csoportosítását.

Az elkészült kenyerek például a kenyeres polcra kerülhetnek. Lehet, hogy van köztük kerek, hosszúkás, rozskenyér és fehér kenyér, de van egy közös tulajdonságuk: mindegyik kenyér.

 

 

Ugyanígy a kiflik is sokfélék lehetnek, de mindegyikre igaz, hogy kiflinek hívjuk.

 

 

Árcédulák

 

Kinyomtathatsz hatféle árcédulát is, amelyeket félbehajtva könnyedén felállíthattok a különféle árucikkek előtt.

 

 

Bevásárlólista

 

Természetesen a virágboltos játékhoz hasonlóan itt is találsz bevásárlólistát. A lista alapján történő vásárlás során fejlődik a mennyiségek egyeztetése: Pl.: a listán két kifli szerepel, a kosaramban is két kifli van.

A fekete-fehér változat esetén  bekarikázhatjátok, vagy kiszínezhetitek, mit kell a pékségben vásárolni, sőt számjeggyel, vagy mellé húzott vonalakkal azt is megjelölhetitek, mennyit kell venni az adott árucikkből.

A színes listánál ugyanígy jelölhetitek a mennyiségeket.

 

 

Feladatok

 

Néhány játékos feladatot is találsz a letölthető oldalak között.

Egy árnykép-kereső oldalt, egy fánk-párosító játékot, egy számlálós és egy útvesztős feladatot.

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.