Oldal kiválasztása

Most, hogy elkezdődött az ovi, suli, gyakran jól jön néhány gyors ötlet, amellyel lefoglaljuk a gyerekeket amíg mondjuk elkészül a vacsora 🙂 . A most elkészült rajzolgatós oldalak akár ezt a célt is szolgálhatják, de felhasználhatjátok egy hosszabb, hétvégi alkotós időtöltés során is.

Az Őszi rajzolgató oldalain olyan félig kész ötleteket találtok, amelyeket kedvetek szerint meg lehet rajzolni, ki lehet színezni, sőt ki lehet egészíteni, tovább lehet gondolni bármivel. Bármilyen egyéni ötletüket belevihetik a gyerekek, sőt az a jó, ha a saját elképzelésük jelenik meg a papíron. Nézd meg ebben a videóban!

 

 

A félig kész kis képeket bármilyen technikával lehet folytatni. Ha tényleg rövid időtöltésről van szó, biztos kéznél van színes ceruza, zsírkréta, vagy filctoll, amivel kiegészíthetik a képeket a gyerekek.

De ha nálatok nem okoz gondot a festegetés (jó, ha ez így van 🙂 ), akkor bátran tehetsz festéket is a gyerekek elé. Alkothatnak ujj- és tenyérfestéssel, nagyobbak ecsettel is.

 

 

 

Ragaszthatnak az oldalakra színes papírdarabokat, sőt matricát, újságból kivágott képeket, vagy valódi faleveleket is. Tényleg csak a képzelet szab határt annak, hogy milyen képet alkottok!

A most elkészült oldalak az ősz jellegzetességeit tükrözik. Díszíthettek őszi ruhadarabokat, alkothattok őszi képet termésekkel, falevelekkel, berajzolhatjátok a tálba kedvenc gyümölcsötöket, megtervezhetitek a Márton napi lámpásotokat, vagy egy töklámpást, készíthettek egy képzeletbeli lakónak gombaházat, és téli kuckót a süniknek. Összesen 15 féle rajz várja, hogy szorgos kis kezek csodás képet varázsoljanak belőle!

 

 

Alkotás közben persze még jobban megszilárdulnak a gyerekekben az őszi évszakkal kapcsolatos ismeretek. Beszélgethettek, mondókázhattok, énekelhettek is közben az őszről, de az is nagyon jó hangulatot kelt, ha őszi dalokat, vagy a kedvenc zenéteket hallgatjátok.

Mivel a képekből tényleg bármi készülhet, nem csak a gyerekeknek, hanem felnőtteknek is nagyszerűek az oldalak az alkotáshoz, a kreatív percekhez. Ha nehezen tudsz időt szakítani a saját kikapcsolódásodra, időnként nagyon jó az is, ha leülsz a gyerekekkel alkotni, és ki ki a saját kis mesterművén dolgozik.

 

 

A végén persze meg is beszélhetitek: ki lakik a gombaházakban, ki milyen kuckót készített a süniknek, mit rajzolt a gyümölcsöstálba, vagy hogyan díszítette ki magának a pulcsit.

A kész műveket mindenképpen állítsátok ki egy jól látható helyre, hogy az egész ősz folyamán gyönyörködhessetek bennük!

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.