Oldal kiválasztása

Most már aztán tényleg itt az ősz, és ha csak kilépünk az ajtón, máris őszi hangulatba kerülünk. Hűvösödik, elkezdtek hullani a levelek is, és az eső szinte mindennapos – bár ez a gyerekek számára okoz legkevésbé problémátt :). Lehet gyűjteni gesztenyét, diót, nagyokat kirándulhatunk az erdőbe, ideje kiszedni a kertből a répát, tököt, krumplit, és lassan a cserepes virágokat is melegebb helyre kell tenni. Szóval ezernyi jelből tudjuk, hogy itt az ősz. Mindez engem is megihletett és sok-sok őszi játékot készítettem nektek, meg a gyerekeknek.

A legegyszerűbb, amit már kicsik is játszhatnak (szerintem 2-3 éves kortól), a kép párosító játék. Az erdei kirándulásokról emlékezhetünk a képeken szereplő növényekre. talán ti is láttatok csipkebogyót, vagy más erdei termést és sokféle színű és formájú falevelet.

 

 

A számkorongokon is sokféle őszi növény – falevelek, gombák, makkok, gesztenyék – szerepel. Önmagában az is jó játék, ha megszámláljátok és megnevezitek a képeken látható ábrákat, de párosíthatjátok is pöttyös- és számjegyes korongokkal. Sőt, ha vannak például fából, vagy műanyagból készült számjegyeitek (például mágneses betűkirakó játékból), azt is jól használhatjátok ezzel a játékkal együtt.

 

 

Néhány állatos kártyát is készítettem, amelyeket a tükörképükkel lehet párosítani. Beszélgethettek arról, hogyan készülődnek az állatok a télre, melyik állat alszik téli álmot, mivel táplálkoznak a hideg hónapokban?

 

 

Az őszi évszakkal kapcsolatban nem maradhat ki a színekkel való ismerkedés, hiszen gyönyörű színekben pompázik a természet. Egy-egy színhez tartozva négy képet találtok, amelyeket elhelyezhettek egyszerűen egy ugyanolyan színű lapon, vagy akár színes kis terítőn is, de készültek hozzájuk megfelelő színű kerettel ellátott lapok is, amelyekbe beleillenek a képek.

Természetesen még ennél is jobb, ha igazi levelekkel, termésekkel, esetleg zöldségekkel, gyümölcsökkel játszotok. De mivel ezek egy idő után azért elszáradnak, tönkremennek, jó, ha van egy képekből álló változat is.

 

 

Barna, zöld, narancssárga és vöröses színben készültek képek. Ha szeretnétek más árnyalatokat is, írjátok meg nyugodtan itt hozzászólásként és szívesen elkészítem. Ezek itt a világoszöld képek, de a fényképezés során kicsit átváltoztak a színek. 

 

 

Árnyék párosító kártyákból három oldal is készült. Egyiken gyümölcs, zöldség, termés, másikon falevelek, a harmadikon pedig leveles-bogyós ágak láthatók.

 

 

Sorozat alkotó játékból egyet már letölthettetek a facebook bejegyzésből, de ezen kívül van még egy faleveles és egy állatos oldal is.

 

 

A sudoku játék ezúttal nem olyan bonyolult. Úgy kell elhelyezni a kártyákat, hogy a sorokban és az oszlopokban ne legyen egyforma kép. Természetesen ebből sem maradhattak ki az állatok. 

 

 

Remélem, találtatok kedvetekre való játékot! Ha bármi más ötlet eszetekbe jut, amit szívesen használnátok a gyerekekkel való közös játék során, nyugodtan írjátok meg itt, hozzászólásként!

Ezeket az oldalakat a Játéktár tagjaként tudod letölteni. 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.