Oldal kiválasztása

Olyan jó, amikor mindig van mihez nyúlni, ha egy gyors ötlet kell a gyerekekkel való foglalkozáshoz! Én ezért szeretem a nyomtatható bábokat, amelyeket gyorsan el lehet készíteni. Elismerem, a hagyományos textil bábok teljesen másfajta élményt adnak, viszont a papírból készült síkbábokkal a gyerekek is könnyedén el tudják játszani a mesét. Talán ezért is kértétek többen, hogy A répa mese, a A három medve és A három pillangó története után legyenek még letölthető bábok. Így készültek el az alábbi nyomtatható bábok Szutyejev: Az alma c. meséjéhez.

Egyik kedvenc az őszi időszakban Szutyejev: Az alma c. meséje, amely amellett, hogy rövid és egyszerű, mégis érdekes a gyerekek számára. Legjobban a veszekedős részt szokták élvezni, de nagyon jó ebben a mesében az is, hogy a kis állatok vitája során keletkezett feszültséget a nagy bölcs medve döntése gyorsan és egyszerűen megoldja. Így a történet vége megnyugvást hoz  magával és valami olyasmi érzést, hogy jó megosztani egymással a dolgainkat.

A mesét itt tudod elolvasni.

A történet ősszel játszódik, amikor a vadalmafán már csak egy szem alma árválkodik. Ehhez ki tudtok nyomtatni egy fát, amelyet úgy készítettem el, hogy két A/4 oldalra lehet nyomtatni, aztán összeragasztani. Én felragasztottam egy papírdoboz oldalára, így lett belőle egy jó kis háttér a meséhez.

Ezt a fát megtaláljátok kisebb méretben, egy A/4 oldalon is, sőt egy fenyőfát is (ugyanígy egy kisebb- és egy nagyobb méretben), mivel a mese szerint a varjú egy fenyőfán ült.

 

 

nyomtatható bábok szutyejev az alma

 

 

A varjú talán ismerős lehet az “A part alatt…” c. dalocska nyomtatható képeiről – csak egy kicsit módosítottam rajta. Az almát is és a varjút is egyszerűen egy kis pötty gyurmaragasztó tartja a fán – így nagyon könnyű levenni és áthelyezni máshová.

 

őszi mese ovisoknak

 

 

Süniből kétféle is van. Az első csak egy “szúrós gombóc”, amely a mese szerint “szusszant egyet és elszaladt”.

 

bábok Szutyejev az alma meséhez

 

A másik pedig egy igazi süni figura, amelynek a hátára pottyant az alma. A sünit és a nyuszit egy-egy kartonpapír csíkból készített gurigára ragasztottam fel (bármilyen otthon lévő papírguriga megfelelő). Így szépen meg tudnak állni és könnyű őket ide-oda rakosgatni.

 

Szutyejev Az alma mese bábokkal

 

A medve bábhoz egy hagyományos papírgurigát használtam, mivel annak a mérete pont megfelelő, hogy megtartsa a nagy mackót.

 

Szutyejev Az alma mese nyomtatható bábok

 

Az alma szeleteket ráragasztottam egy keményebb lapra és így vágtam körbe, hogy legyen egy kis tartása. Szintén egy pötty gyurmaragasztóval rögzítettem a kis állatok “kezében”.

Szutyejev Az alma mese bábokkal

 

A meséhez készült pár játékos feladat is. Mivel a történet az osztozkodásról szól, a feladatok is ehhez a témakörhöz kapcsolódnak.

 

 

A meséhez kapcsolódik még két színezős oldal is, illetve a bábokat is ki tudod nyomtatni színezhető változatban.

 

Ezeket az oldalakat a Játéktár tagjaként tudod letölteni.

Ha nem szeretnél a Játéktár tagja lenni, a bábokat önállóan is megvásárolhatod a webshopban ide kattintva.

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.