Oldal kiválasztása

Nem csak a fiúknak készültek a munkagépekkel foglalkozó nyomtatható játékok, de valljuk be, várhatóan nekik fognak tetszeni leginkább :). A markolós, buldózeres, dömperes oldalak segítségével nem csak a különböző járműveket ismerhetitek meg, hanem beszélgethettek arról is, hogyan építik a házakat, utakat, illetve előtérbe kerülhetnek a különböző foglalkozások is (ehhez kapcsolód játékokat itt is találsz). A játékokat megismerve a gyerekek később önállóan is tudnak vele játszani, így egy kis mappában elhelyezve helyet kaphat a játékpolcon is. Jó, ha laminálod az oldalakat, mert így tényleg évekig megmaradnak és nem kell újra nyomtatni a játékokat – természetesen ez nem vonatkozik a színezőre. Nézzük is, milyen érdekes elfoglaltságokat nyújt a gyerekek számára a munkagépes játékcsomag.

A játékokat már kisebbek is nyugodtan kipróbálhatják, így akár 3 éves életkortól is ajánlom – persze ez nagyban függ attól, hogy az adott kisgyermek milyen fejlődési szinten áll a különböző képesség területek tekintetében. Azonos életkorú gyerekek között akár 1 év fejlődésbeli eltérés is teljesen természetes, így a legbiztosabb, ha elkészíted a játékokat és kipróbáljátok!

A számolgatós játékhoz felhasználhattok gyurmát, kupakokat, vagy akár igazi kavicsokat, faágakat, terméseket is.

 

 

Vágd ki az 1-8-ig terjedő pöttyökkel jelzett körlapokat és egyet-egyet helyezz a járművekre. Kisgyermekednek az adott mennyiségnek megfelelően kell elhelyeznie a rakományt a járműveken.

 

 

A formákkal ismerkedő oldalon a teherautók különböző formájú rakományt szállítanak. Az adott formának megfelelően kell elhelyezni a kivágott kártyát a járműveken.

 

 

Az oldalt és a kártyákat is érdemes laminálni, hogy tartósabb maradjon a játék.

Mivel kisebb ovisoknak készültek az oldalak, ezúttal a puzzle is csak négy részből áll.

 

 

Négyfajta járművet tudtok összeállítani a puzzle darabokból. Természetesen ezt is érdemes laminálni.

 

 

A vonalvezetős feladatokat nem csak ceruzával tudjátok megoldani. Kicsiknél jó megoldás lehet, ha gyurmacsíkot sodortok és végignyomkodjátok az úton, vagy matricapöttyöket ragasztgattok végig a sávon. Erről többet olvashatsz ebben a bejegyzésben.

 

 

A munkagépes nyomtatható játékok között találtok még egy árnyék – párosító oldalt és 3 oldalnyi, azaz 24 memóriakártyát. A memóriakártyákat egy bal-jobb irányokat megkülönböztető játéknál is használhatjátok. Ez utóbbi játékhoz egy bal-jobb nyilakkal jelzett oldalt találsz, ahol a nyilak alá kell elhelyezni a megfelelő irányba haladó járműveket.

 

 

A memóriakártyák nyomtatásánál ügyelj rá, hogy olyan lapra nyomtasd, amelyen nem látszanak át a képek, különben a lefelé fordított kártyákat fel lehet ismerni! Ehhez megfelelő például egy A/4 méretű dekorkarton, de műszaki rajzlap is, amit utána laminálsz.

 

Mivel mindig kéritek a színezhető oldalakat, most sem maradt el a színező – hat munkagépet tudnak kiszínezni a gyerkőcök.

 

Ezt a játékcsomagot a  Játéktár tagjaként tudod letölteni. 

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.