Oldal kiválasztása

Márton nappal kapcsolatban már több nyomtatható játék is készült.

Tavaly egy libás, mondókás színezőt készítettem, amit színes és fekete-fehér változatban is ki tudsz nyomtatni Miközben a gyerekek kiszínezik a rajzokat, közben akár a mondókákat is megtanulhatják. Ezt az 1 éves Játéktár tagsággal tudod letölteni.

A Márton napi játékcsomag játékai között sokféle játékos oldalt, valamint Szent Márton történetének képeit is megtalálod.

Most pedig a Márton nappal kapcsolatos feladatlapokat készítettem, illetve néhány mandala formájú színezőt, összesen 18 oldalt.

A feladatlapokat elsősorban az 5-6 éves korosztálynak ajánlom, mivel az oldalakon színezni, vonalat húzni, bekarikázni kell az ábrákat, ehhez pedig a nagyjából biztos ceruza használatra van szükség.

A feladatokat igyekeztem úgy alakítani, hogy többféle képesség fejlődését is támogassák.

 

Vizuális észlelés

 

Az iskolába készülő gyerekeknél fontos, hogy képesek legyenek az apró eltéréseket is észrevenni, hiszen a betűk, számok is gyakran csak kis részletekben különböznek egymástól. Az árnyék-kereső, formafelismerő, kakukktojás kereső feladatok is ezt a célt szolgálják.

Olvass itt bővebben arról, hogy mi mindent érzékelünk még a szemünkkel!

 

 

Számlálás

 

Néhány oldalon a számlálást, több-kevesebb összehasonlítását gyakorolhatják a gyerekek. Fontos az iskolai matematika tanulást is megalapozni, például ilyen típusú feladatokkal.

Részletesebben is olvashatsz arról, hogyan tanulnak meg számolni a gyerekek – ebben a bejegyzésben.

A több-kevesebb fogalom alakulásáról pedig itt találsz egy kis olvasnivalót.

 

 

Vonalvezetés

 

Nagy szükség van arra is, hogy a ceruzával való vonalhúzás minél biztosabb legyen, mire első osztályba indulnak a gyerekek. Ennek a képességnek a megalapozása nem a papír-ceruza alapú feladatokkal kezdődik, hiszen az ujjak ügyesítése egy hosszabb folyamat. Erről itt is olvashatsz.

 

 

A Márton nappal kapcsolatos ötletgyűjteményt itt találod.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.