Matricákkal játszani nagyon jó szórakozás és általában minden gyerkőc kedveli. Sok helyen beszerezhettek egyszerű, színes formákat tartalmazó matricás lapokat, melyekkel nagyon jó játékokat találhattok ki! Az egyik ilyen például a mandala alkotás matricákból. Kis segítséggel már 3-4 évesek is megpróbálkozhatnak vele, a nagyobbak pedig biztosan élvezni fogják az önálló alkotást. Segítségül letölthető sablonokat is kaptok, no meg pár ötletet a játékhoz.

mandala alkotás matricákból

 

A kör formát megalkotni még nem egyszerű feladat egy ovis gyerkőcnek. Ezért segítségképp kezdd el te a mintát és ragassz a lap közepére egy színes pöttyöt! A gyerekeknek így máris könnyebb lesz azt körberakosgatni más színű, vagy méretű körlapocskákkal.

 

mandala alkotás matricákból

 

 

mandala alkotás

 

Egyáltalán nem baj, ha kicsit girbegurba lesz a minta, de hogy könnyebb legyen a kör formát megtartani kezdhetitek az alkotást egy kartonpapírból kivágott körlapon is. Ebben az esetben a szélén érdemes először körberagasztgatni a matricákat és úgy haladni befelé.

 

mandala ovisoknak

 

Segítséget jelenthet az is, ha színes ragasztószalagból egyenes vonalakat ragasztotok, melyek szintén követhetők a gyerekek számára.

 

matrica mandala

 

Használhatjátok a nyomtatható sablonokat is, melyeket színes lapra nyomtassatok ki. A sablonok segítségével egyszerűbbé válik a különböző minták létrehozása.

A sablonokat a Nyári Játéktár előfizetőjeként vagy 1 éves Játéktár tagsággal tudod letölteni. 

A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.

 

Szeretnéd letölteni és használni az itt látott tartalmat? Csatlakozz hozzánk!