Oldal kiválasztása

Nagyon örültem, amikor Edina, a Játéktár tagjaként felhívta a figyelmemet a Három fenyőfa c. karácsonyi mesére. Rövidsége miatt kicsiknek is eljátszható, elmesélhető, és mivel nem sok szereplője van, gyorsan elkészítettem hozzá a nyomtatható bábokat. Ha nem ismered a mesét, olvasd el a Mesemorzsa oldalán!

Könnyű dolgom volt, mivel a télapó és a rénszarvas is már készen volt a Mikulás játékcsomag részeként, csak picit módosítottam rajta. Ha neked megvan a Mikulás játékcsomag, elkészítheted a bábokat onnét is, csak három különböző méretű fenyőfát kell hozzá kivágni – mondjuk kartonpapírból.

 

 

A képen kevésbé látszik, de a bábok mögött van egy “havas domb” háttér.  Ez egyszerű kartonpapírból kivágva készült, amit egy fehér anyaggal takartam le. A fenyőfákat nyomtatás után szintén felragasztottam keményebb kartonlapra és úgy vágtam körbe. Így a dombnak támasztva egyszerűen megállnak, de felragaszthatod papírgurigára is őket, akkor még stabilabbak.

 

 

 

A kismadarat úgy vágtam körbe, hogy hagytam egy kis fehér részt, aztán ráragasztottam egy félbehajtott fehér kis kartonpapír darabkára. A fenti képen láthatod, hogy áll meg. Amikor a mese szerint a madárka a legkisebb fenyőfa ágai közé bújik, egy darabka gyurmaragasztóval fel tudod ragasztani a kis fa mögé.

 

Hamarosan megérkezik télapó, aki karácsonyfát keres az erdőben.  A rénszarvas és a szán is külön-külön szerepelnek, mindkettőt egy magasabb fehér kartonpapír gurigára ragasztottam fel, hogy stabilan megálljanak.

 

 

Amikor télapó kiválasztja a kis fenyőfát, hogy hazavigye, szintén csak egy kis gyurmaragasztó darabka szükséges, hogy a szánra kerüljön.

 

 

Mikulást megtaláljátok külön is, egy álló változatban.

Ezeket az oldalakat a   Játéktár tagjaként tudod letölteni. 

Mikulást a szánnal, és a rénszarvast megtalálod a Mikulás játékcsomagban is. Ha szeretnéd abból is el tudod készíteni a meséhez a bábokat. (Ebben az esetben csak három különböző fenyőfát és egy kismadarat kell önállóan készítened.)

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.