Oldal kiválasztása

Bár a húsvét talán nem annyira “felpörgetett” ünnep, mint a karácsony, ilyenkor is megszaporodik a csodás hímes tojásokról, húsvéti dekorációkról és a sok húsvéti finomságról szóló megosztás a közösségi média felületén. Önmagában ez egy jó dolog, hiszen rengeteg ötletet meríthetünk belőle!

Kisgyermekes szülőként azonban néha nyomasztónak érezheted azt, hogy nincs időd megvalósítani mindezt, még ha kedved lenne is hozzá. Pedig a húsvét és a vele járó szünnapok (ugyanúgy, ahogyan a karácsony) lehet a lassítás ideje is! Ez egyszerűen azt jelenti, hogy úgy töltitek a napokat, ahogyan nektek a legjobb.

Ebbe természetesen beleférhet a közös barkácsolás és játék is, de éppúgy a része lehet egy délutáni közös filmezés, vagy a gyerekekkel való szundítás is. A gyerekeknek nincs szükségük a túlpörgetett foglalkoztatásra, és számos olyan tevékenységet találhatunk, amelyek a család minden tagjának örömet okoznak. A lényeg, hogy tudjunk arra figyelni, valójában mit is szeretnénk.

Ennek a gondolatnak a jegyében hoztam most pár ötletet a húsvéti időtöltéshez.

 

Időtöltés a természetben

 

Talán receptre is felírhatnánk minden családnak, hogy a húsvéti napok alatt – ha esik, ha fúj –  töltsenek minél több időt a természetben!

A természet megnyugtat, ellazít, energiával tölt fel bennünket, felnőtteket is. A gyerekek számára pedig rendkívül fontos a szabadban való kötetlen mozgás, rohangálás. Ha nagyvárosban éltek, lehet, hogy némi erőfeszítést igényel és aktívan tenni kell azért, hogy ki tudjatok szabadulni a mesterséges környezetből. De hidd el, megéri! Íme néhány előny:

🌿 A rendszeres természetben való tartózkodás segít csökkenteni a szorongást és a stresszt. A futás, ugrálás, mászás és a játék a szabadban segít a gyerekeknek is megnyugodni, levezeti a felesleges energiájukat.

🌿 A természet kimeríthetetlen forrás a gyerekek számára az ötletes, önálló játékhoz! A gyerekeknek valóban a saját képzelőerejükre és kreativitásukra kell hagyatkozniuk játék közben – és ez általában könnyen is megy nekik.

🌿 A rendszeres, szabadban való játék segít megőrizni a gyerekek fittségét és egészségét, erősíti immunrendszerüket.

Ha kertes házban éltek, a húsvéti tojáskeresés után, ha van kedvetek akár néhány vicces versenyt is kipróbálhattok.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el.