Oldal kiválasztása

Hogy mik is azok a kreatív sablonok? Talán még nem is hallottad ezt a kifejezést. A kreatív sablonok olyan félig kész rajzok, amelyeket különböző módon, sokféle technikát felhasználva ki lehet egészíteni, és érdekes, változatos képeket lehet belőlük alkotni. Nézd meg az alábbi ötleteket és alkossatok kedvetek szerint szebbnél-szebb képeket!

Az első sablon egy egyszerű kis arc, amelyből lehet akár kisfiú, akár kislány, a frizuráját pedig sokféle módon tudjátok elkészíteni. Például fonalból, hosszabb-, vagy rövidebb darabokat vagdosva. A fonalat az egyszerű stiftes ragasztó is megfogja, csak jól rá kell nyomkodni a lapra.

 

kreatív sablonok

 

A gyerkőcök ruháját kiszabhatjátok maradék anyagból is (kicsiknek ehhez azért segítség kell), vagy egyszerűen rajzolhattok, színezhettek ruhát kedvetek szerint.

 

kreatív sablonok festéshez

 

A frizura és a ruha készülhet ragasztással is, egyszerű csíkokat vágva – egy jó ollóval ez még a kisebbeknek is sikerül. Természetesen nem baj,ha kicsit girbegurbák és nem egyforma vastagok a csíkok. A fejecske körvonalát is meghúzhatjátok és a hiányzó füleket, vagy akár a szempillát is megrajzolhatjátok az arcra.

 

kreatív sablonok

 

Őszhöz közeledve akár egy kis ősz-manót is készíthettek falevél nyomdázással.

kreatív sablonok

 

Ha éppen zöldség-nyomdázáshoz van kedvetek, akkor is előkerülhetnek a kreatív sablonok, így is készíthettek frizurát, ruhát.

 

kreatív sablonok

 

A fiúknak talán jobban fog tetszeni egy borzas oroszlánsörény. Ezt is többféle módon készíthetitek el. Próbáljátok ki fonalból, vagy festéssel, nyomdázással, esetleg színes papírcsíkok ragasztásával is.

 

kreatív sablonok gyerekeknek

 

A kis balerina pedig akár virág-, vagy fűszoknyát is hordhat. Ha a növénykéket nehezen fogja meg a ragasztó, használhattok hozzá kétoldalas ragasztó csíkokat.

kreatív sablonok gyerekeknek

 

Persze ezek az alkotások csak akkor lesznek tartósak, ha préselt virágokból, levelekből készítitek őket. De nagyon jó játék az is, ha ragasztás nélkül, különböző gyűjtögetett termésekből, levelekből, bogyókból rakosgatjátok ki a szoknyát, vagy a koszorút és mindig újabb- és újabb variációt találtok ki. Ebben az esetben akár laminálhatjátok is a sablont.

 

kreatív sablon

 

A királylánynak is szirmokból készült a ruhája és vízfesték segítségével vált egy kicsit színesebbé.

 

kreatív sablonok alkotáshoz gyerekeknek

A sablonok között találtok még egy pávát is, amelynek igazán színpompás tollazatot készíthettek.

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.