Oldal kiválasztása

Óvodáskorban a gyerekek igazi ünnepként élik meg a születésnapjukat – izgatottan várják a nagy napot, számolják, hogy mennyit kell még aludni addig és gyakran már ajándék kívánságokkal is előállnak. Nagy örömet szerzünk nekik azzal is, ha meghívjuk a kis barátokat és egy hozzájuk illő szülinapi bulit rendezünk a számukra.

Ovis fiúknál az egyik legkedveltebb téma a kalózos szülinapi buli. Ehhez sok ötletet találsz a Játékos hónapok egyik júliusi bejegyzésében is.

És hogy könnyebb legyen a készülődés, néhány kelléket egyszerűen ki is tudsz nyomtatni hozzá.

 

Kalózos meghívó

 

Kétfajta kalózos meghívót is el tudsz készíteni, amelyre csak rá kell írni a szülinapi buli helyszínét és időpontját.

 

 

A meghívókat megtalálod összehajtható változatban is (ekkor a belsejébe tudtok írni) és sima egy lapos képeslap formában is.

 

 

Kalózos szülinapi füzér

 

Egy szülinapról nem hiányozhat a “Boldog szülinapot” felirat sem, amelyet kis zászlók formájában tudtok elkészíteni.

 

 

A háromszög alakú kis zászlókat nyomtasd műszaki rajzlapra (egy oldalon három zászló található, tehát hat lapra lesz szükséged hozzá). A zászlók felső részén találsz egy kis csíkot, amit visszahajtva és megragasztva tudod rögzíteni egy kifeszített zsinórra a füzért.

 

 

 

Süti- és szívószál díszek

 

A finom édességeket is díszíthetitek egy-egy beszúrható kis dekorációval. A kör alakú kis díszekből olyan változatot is találtok, amelynek a közepén nincs ábra, így akár a torta-, süti nevét is beleírhatjátok, esetleg jelezhetitek a cukor-, laktóz-, gluténmentes finomságokat.

A kör alakú díszeket és a szívószálra való zászlókat nyomtasd műszaki rajzlapra. A kör alakú díszt egy kis fogpiszkálóra ragaszthatod átlátszó ragasztószalaggal (itt a képen a tortába szúrva láthatod).

 

 

A szívószálakra ragasztható zászlócskák pedig nem csak dekorációként szolgálhatnak, hanem segítenek megkülönböztetni a poharakat is. A kivágott csíkokat félbehajtva tudod összeragasztani, így nem fog lecsúszni a szívószálról.

 

Kalózos játékok

 

Természetesen nem maradhatnak el a játékok sem egy szülinapról 🙂 !

Minden kis vendég kaphat egy igazi kalózkalapot, ebből is találsz egy nyomtatható változatot. Érdemes műszaki rajzlapra nyomtatni, és körbevágás után egy papírcsíkra ragasztva már fel is húzhatják a kis kalózok a fejfedőt.

 

Kisebbeknek elkészíthetitek a kalóz sapka kereső játékot, ahol a különböző kalóz fejfedőknek a helyét kell megtalálni.

 

 

 

Nagyobb gyerekeknek pedig a kincskereső játék lehet érdekes, ahol az aranyérméken végighaladva kell eljutni a kincsesládáig. Ehhez a számokat szépen sorban kell összekötni. Ezt az oldalt érdemes laminálni, mert így a filccel meghúzott vonalat le tudjátok törölni róla.

 

 

A nyomtatható oldalakon találsz még két vonalvezetős játékot, és 36 db memóriakártyát is…

 

 

És egy számolgatós játékot, amelynél az összeillő kártyákat kell megtalálni. Ezt a játékot is érdemes laminálni és aztán kivágni a kártyákat. Gyermeked feladata az lesz, hogy sorba rakja a számkártyákat és mindegyik szám esetén megtalálja a pénzérmét-, a tárgyakat- és az ujjakat mutató kártyát.

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.