Oldal kiválasztása

A legújabb letölthető anyagok elkészítésével ezúttal is egy kérést teljesítettem. Edina szeretett volna sokféle ruhadarabot, amelyet a négy évszak szerint lehet válogatni a gyerekekkel. Készültek fiús és lányos ruhák, és közben pár más ötlet is eszembe jutott a ruhadarabokkal kapcsolatban, amely remélem a számotokra is hasznos lesz. Az oldalakat nyomtatás után érdemes laminálni, mert így tényleg éveken át felhasználhatók a képek.

 

nyomtathato ruhadarabok

A különböző ruhadarabokat ábrázoló képek többféle játékhoz alkalmasak, például idegen nyelvi foglalkozásokhoz is, vagy ha az évszakokról, időjárásról beszélgettek, sőt a színekkel való ismerkedés során is elővehetitek. Sokat töprengtem, hogy milyen ruhadarabok kerüljenek az oldalakra… ha a velük való játék során bármit hiányoltok, írjátok meg nyugodtan, szívesen elkészítem és hozzáteszem a letölthető anyaghoz.

 

Teregetős játék

 

Az első játék egy egészen egyszerű kis elfoglaltság. A különböző ruhadarabokat ábrázoló képeket csipeszekkel kell rögzíteni egy kifeszített madzagra, zsinórra, mintha teregetnénk. (Sajnos a novemberi “nulla napsütés”-ben nem tudtam kiváló minőségű fotókat készíteni, remélem azért látszik, hogy kinyomtatva is tényleg szépek a képek, élénkek a színek.)

 

letoltheto ruhadarabok

 

Nagyobbak számára természetesen ebbe a játékba is belevihettek egy kis nehezítést: csak a kék színűeket terítsd ki, csak a téli ruhadarabokat, vagy felváltva egy kéket, egy rózsaszínt stb.

 

letoltheto ruhak

 

Válogatás évszakok szerint

 

 

Az évszakok szerinti válogatáshoz négy évszak képet is találtok, mégpedig egy fát tavaszi virágpompában, nyári zöld levelekkel, ősszel sárgulóan, és télen kopaszon.  Az évszakokat jelképező képeket én egy-egy papírgurigára ragasztottam gyurmaragasztóval, így jobban kiemelkedik a többi kép közül. Mindegyik képhez a megfelelő ruhadarabokat kell elhelyezni a gyerekeknek.

 

 

letoltheto ruhadarabok ovisoknak

 

Természetesen vannak olyan ruhadarabok, amelyek több helyre is kerülhetnek. Például egy hosszúnadrág, vagy tornacipő ugyanúgy megfelelő a tavaszi és az őszi évszakhoz, vagy a rövidujjú póló a tavaszhoz és a nyárhoz is kerülhet. A játék során részletesen beszélgethettek minderről. 

 

letoltheto ruhak

 

 

A válogatáshoz nagyon jól felhasználhatjátok az időjárás témakörhöz készült  kerek, nagyobb méretű letölthető képeket is, amelyeken az egyes időjárási elemek láthatók (napsütés, eső, hó). Az esőt jelző időjárás-képhez például az esőkabátot, esernyőt, gumicsizmát társíthatjátok, amit egyébként az őszi évszakhoz készítettem  (de természetesen a tavaszra is jellemző).

 

 

nyomtathato ruhak

 

 

teli ruhak letoltheto

 

Válogatás testrészek szerint

 

Az öltözködés témakör szorosan kapcsolódik a testrészekhez is, hiszen egy-egy ruhadaraboról meg tudjuk mondani, hogy mely testrészünkre húzzuk fel. Ehhez hat kis képet találtok, amelyeken egy nyíl mutatja az adott testrészt, ehhez kell megkeresni a megfelelő ruhadarabokat. Fiús és lányos változatot is készítettem, így akár külön tudjátok válogatni a fiús- és lányos ruhákat is.

 

 

Például az alábbi képen a nyíl a felsőtestre mutat, ehhez a pólót, pulóver, inget, kabátot, mellényt lehet elhelyezni.

 

A többi képen az alsótest (rövid- és hosszúnadrágok), fej (sapkák, kendő), nyak (sálak), kéz (kesztyűk) és lábfej (cipők, csizmák, papucsok) látható.

 

Játék a színekkel

 

Végül a ruhadarabok segítségével megismerkedhettek a színekkel is. Ehhez egyszerű póló és rövidnadrág képeket tudtok kinyomtatni 12 színben. A pólókat párosíthatjátok a megfelelő rövidnadrágokhoz, illetve sorba rakhatják a gyerekek megadott utasítás szerint. Ha több oldalt nyomtattok mindegyikből, akkor sorozat alkotásra is alkalmas a játék. Egy A/4 oldalon 6 db kép szerepel. 

szinek tanulasa

 

Ezeket az oldalakat a Játéktár tagjaként tudod letölteni.

Ha nem szeretnél Játéktár tag lenni,  megvásárolhatod önállóan is a webshopban

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.