Oldal kiválasztása

A Játéktár tagság egyik előnye, hogy a tagok kérhetnek olyan letölthető, nyomtatható játékokat, feladatlapokat, amelyekre nekik éppen szükségük van. Bár az elkészülés határidejét nem tudom garantálni, előbb-utóbb sorra kerülnek a kérések. Egyik kedves Játéktár tag leveléből idézek:

“Én is óvodapedagógus vagyok, ilyen szemmel nézem az oldalt. A játsszunk együtt csomagok nagyon hasznosak a munkámban. A lapok nagy részét laminálom, vágom és igy játsszunk vele. Az ismeretek rögzítéséhez jónak találnám, ha még több fekete-fehér feladatlap lenne, amit egyénileg kitölthetnének a gyerekek. így látnánk, hogy minden gyerek elsajátította-e az ismereteket, kinek hol vannak hiányosságai és a szülők is megnézhetnék.”

Nos, ezért készültek ezek a téli feladatlapok, amelyeket elsősorban a 6-7 éves korosztálynak ajánlok. 

Több oldal is található a feladatlapok között, amelyen számolgatni kell. A lenti képen láthatók sorban:

  • Az elsőn a dominók pöttyeinek megfelelően kell megtalálni a hozzá tartozó képeket.
  • A másodikon a páros dolgokat kell kiszínezni.
  • A harmadikon a megszámlált tárgyakat, élőlényeket össze is kell adni, ennek megfelelően pöttyöket kell rajzolni a vonalra. Ezt a feladatot már számjegyekkel is megoldhatják a gyerekek, ha ismerik azokat.
  • A képen látható alsó két oldalon be kell ragasztani a hiányzó helyekre az oda tartozó, kivágott kis képeket (ezeket egy harmadik oldalról tudjátok kivágni). Növekvő sorrendben 1-8-ig láthatók a képeken a tárgyak, pöttyök és a számjegyet mutató ujjak.

 

Több feladat segíti a formák felismerését, megrajzolását is. A pingvines és hóemberes oldalakon a látott geometriai formát, vagy betűelemet kell lemásolni. A hógolyós oldalon természetesen a kör formát fogjuk sokszor átrajzolni. A hóba játszó gyerekek közül a balra fordulókat kell kiszínezni. A legnehezebb pedig a tükörképes feladat, amelynél a látott tárgy másik felét kell lerajzolni.

 

 

Ezeket a feladatlapokat a  Játéktár tagjaként tudod letölteni. 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.