Oldal kiválasztása

A legújabb, letölthető játékokat tartalmazó gyűjtemény  segítségével a gyümölcsöket ismerhetik meg a gyerekek. Nagyon jól használható az Őszi gyümölcsök játékcsomag kiegészítéseként, mivel azok a gyümölcsök szerepelnek benne, amelyek az őszi játékok oldalain nem láthatók. A játék során ezúttal is sok-sok képesség fejlődése kerül előtérbe. Vizuális észlelés, sorozatalkotás, számlálás, rész-egész viszony megértése – ezen kívül természetesen megismerhetitek a sokféle gyümölcs nevét is.

 

Gyümölcsös letölthető játékok ovisoknak

 

 

Nézd csak, mennyi játékot készíthettek el a nyomtatható oldalak segítségével!

 

Gyümölcsök – árnyképek

 

A kis kártyákat kivágva párosíthatjátok a gyümölcsöket az árnyképeikkel. Ehhez jól meg kell figyelni a kis részleteket – ez a képesség később majd a betűk felismerésénél is fontos lesz.

Ha már könnyen megy a párosítás, játsszatok memóriajátékot! Ennek a könnyebb változata, amikor külön kupacba rakjátok a gyümölcs képeket és külön kupacba az árnyképeket – mindet lefordítva. Ezután felváltva fordítsatok fel egyet-egyet mindegyik kupacból. Ha a felfordított kártyák között van pár, akkor azt megnyertétek. Ha nincs pár, akkor a következő játékos jön. Addig tart a játék, amíg az összes párt megtaláljátok.

Ha már ez a játék is jól megy, akkor keverjétek össze az árnyképeket és a gyümölcs képeket és húzzatok mindig egy kupacból.

Ezeket az oldalakat mindenképpen kicsit vastagabb lapra nyomtasd, hogy ne látsszanak át a papíron a színes ábrák. Megfelelő a műszaki rajzlap, ezt még könnyen viszi a nyomtató. Nyomtatás után lamináld az oldalakat, hogy sokáig tartós maradjon a játék!

 

Fél – egész

Ezen az oldalon is kis kártyákat találtok, amelyeket nyomtatás után kivághattok. Ezúttal az egész gyümölcsöt kell párosítani a feldarabolt párjával.

 

Számold meg a gyümölcsöket!

 

Sokféle gyümölcs található ezen a képen, különböző méretben, más-más helyzetben. Igazi kihívás mindet megtalálni és megszámolni egy-egy fajtából. Egy külön oldalon jelölhetik a gyerekek, hogy mennyit találtak az egyes gyümölcsfajtákból. Rajzolhattok annyi karikát, vonalat, de akár gyurmázhattok is annyi gyümölcsöt, amennyit találtatok.

Mindenképpen érdemes laminálni az oldalt, mert akkor a filccel írt vonalak letörölhetők, illetve a gyurmagombócok sem piszkítják be a papírt.

 

Gyümölcsöstálak

 

Vágd ki az oldal aljáról a szám-pöttyöket tartalmazó korongokat. Kisgyermeked feladata lesz megfigyelni, hogy egy-egy tálban mennyi gyümölcs található és a korongokat aszerint elhelyezni a tálakra. Soroljátok is fel, hogy milyen gyümölcsöket láttok! Melyiket kóstoltátok már? Melyik ízlett legjobban? Mit készíthetünk belőlük?

 

Gyümölcs – puzzle

 

Nyomtasd ki és lamináld az oldalakat, vagy ragaszd vastagabb kartonlapra, ezután vágd ki a káryákat. Kivágás után a vonal mentén vágd szét két darabra. Keverjétek jól össze, majd keressétek meg az összetartozó részeket!

Játszhattok úgy is, hogy csak a gyümölcs felét rakjátok ki és erről kell felismerni, hogy melyik gyümölcs az.

 

Sorozatalkotás

 

Nyomtatás és laminálás után vágd ki mindkét oldalról a hosszúkás csíkokat (összesen 6 db-ot). Ezeken meghatározott szabály szerint követik egymást a gyümölcsök, de egy-egy hiányzik a sorból. Az utolsó oldalon kis kártyákat találsz, amelyeket szintén vágj ki. Ezekkel egészítsétek ki a hiányos sorozatokat. Keressétek meg, hogy melyik kis kártya hová való!

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.