Oldal kiválasztása

A visszajelzések szerint a színes letölthető oldalak mellett többen is szeretitek a hagymányos, fekete-fehér feladatlapokat, mert ezeket egyszerűen lehet fénymásolni, nyomtatni. Nagycsoportban már rendszeresen előkerülnek az ilyen típusú lapok, és mindig vannak olyan gyerkőcök, akiknek szinte nem győzzük adogatni, mert szívesen “feladatoznak”. Ebben a bejegyzésből olyan oldalakat tudsz letölteni, amelyek a formák, síkidomok megismerését segítik a gyerekek számára.

 

formak sikidomok feladatok ovisoknak

 

Óvodás életkor elején a gyerekek még nem tudják teljes bizonyossággal megkülönböztetni a különböző formákat. Sok-sok játék során megismerik az alapvető síkidomokat, mint a kör, négyzet, háromszög, és később létre is tudják hozni azokat. Aztán az alakészlelés folyamatában eljutnak odáig, hogy a sok alakzat közül ki tudják válogatni a megadott formákat, össze tudják hasonlítani azokat, és akár sorozatot is tudnak alkotni belőlük. Mindez sok-sok játék, tevékenység, tapasztalatszerzés során alakul, fejlődik – ehhez ebben a bejegyzésben is találsz pár tippet.

 

Az alábbi letölthető feladatlapokat pedig a játék során megszerzett ismeretek rögzítésére használhatjátok. Ezek az oldalak óvodás életkorban semmi esetre sem helyettesítik a játékos tapasztalatszerzést.

 

A 20 letölthető oldal között többféle típusú feladatot találtok. A legegyszerűbb feladatoknál az alak- és méretbeli eltéréseket kell észrevenniük a gyerekeknek. Ehhez a vizuális észlelés és az összehasonlítás képességének megfelelő fejlettségi szintjére van szükségük.

 

formak sikidomok ovis feladatok

 

A következő lépcsőfok, amikor már ők hozzák létre a különböző síkidomokat. Ehhez is találtok néhány feladatlapot a letölthető gyűjteményben:

 

sikidomok formak ovis feladatlapok

 

A sorozatalkotás fejlődését is segíti néhány oldal – ebben az esetben az egyes síkidomok-, illetve a színek ismétlődését kell figyelemmel követni:

 

ovis feladatok formak sikidomok

 

A letölthető gyűjteményben összesen 20 feladatlapot találsz, amelyet az 5-7 éves korosztálynak ajánlok. A letöltési linket lejjebb láthatod.

Ezt a 20 oldalt a Játéktár tagjaként tudod letölteni. 

Ha nem szeretnél Játéktár tag lenni, meg tudod vásárolni külön is a webshopban.

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.