Oldal kiválasztása

A gyerekek szerepjátékában gyakran megjelennek a különböző foglalkozások., amelyeket néha kellékekkel, ruhadarabokkal is igyekeznek megjeleníteni. Ezek a játékok nem csak azért hasznosak, mert belebújhatnak a vágyott szerepbe, és erőssé, bátorrá, vagy éppen okossá, segítőkésszé válhatnak általa, hanem azért is, mert ha kihasználjuk ezeket az alkalmakat, akkor sok-sok ismerettel gazdagodhatnak játék közben. A boltos néni süti a kenyeret? Miért ad a doktor bácsi szurit? A rendőrök megbüntetik azokat, akik rosszak? A közös játék során például ezekre a kérdésekre is fény derülhet. Így oldódhatnak az ismeretlentől való félelmek is és bővülhetnek a gyerekek ismeretei az őket körülvevő világról.

Az alábbi nyomtatható játékokban közel sem az összes foglalkozás kapott helyet, amelyekkel a hétköznapok során találkozhatnak a gyerekek, de a legnépszerűbbeket igyekeztem megjeleníteni.

Az első játékban a különböző eszközöket kell kiválasztani az egyes foglalkozásokhoz. Vajon ki dolgozik gereblyével? Kihez tartozik a villáskulcs? És kié lehet a fényképezőgép? Összesen 12 különböző munkaeszközt rakhattok a helyére. 

Beszélgessetek arról, van-e a környezetetekben hasonló munkát végző ember? Vajon mit csinál egész nap, milyen feladatai vannak?

 

 

Két oldalon 8 db kirakót is találtok, ahol az egyik oldalon a szereplők fehér ruházata miatt kicsit nehezebb megtalálni az összeillő részeket. A különböző eszközök, amelyekkel dolgoznak azonban nagyon jó segítséget nyújtanak ehhez.

 

A vonalvezetés gyakorlásához a megfelelő járműveket, ill. fejfedőket kell összekötni  a tulajdonosával.

 

 

A különböző foglalkozásokat megjelenítő kis figurákat önállóan is kinyomtathatjátok, így vastagabb kartonra ragasztva (vagy laminálva) és körülvágva egy papírgurigára ragasztva bábokat is készíthettek belőlük.

 

 

Ráadásul 6 féle “munkahelyet” is készíthettek nekik: kórház, virágbolt, autószerelő, rendőrség, tűzoltóság, posta.

 

 

 

A szerepjátékhoz négyféle sapkát is kinyomtathattok. Ezeket kiszínezve (kivéve a szakács sapkáját) és egy papírcsíkra ragasztva máris rendőrré, szakáccsá, tűzoltóvá, vagy postássá változhatnak a gyerekek. 

 

 

Ezeket az oldalakat a Játéktár tagjaként tudod letölteni.

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.