Oldal kiválasztása

Korábban már készültek színezők március 15-re, valamint a Március 15. játékcsomagban is találhattok sokféle nyomtatható játékot, amelyen elsősorban kis huszárok, illetve az ünnep jelképei szerepelnek.

(A Március 15. játékcsomagot az 1 éves előfizetéssel ezen az oldalon le tudod tölteni!)

A március 15-i ünneppel kapcsolatos játékötleteket, verseket, meséket ide kattintva találsz.

 

Betűzős játék március 15-re

 

Ezúttal készült egy betűzős játék is, amelyeket akár az érdeklődő nagycsoportosokkal, akár az első osztályosokkal is kipróbálhattok.

 

 

A kártyákon az ünnephez kapcsolódó képeket láthattok, a játék lényege pedig, hogy ki kell választani a betűk közül azt, amellyel az adott szó kezdődik.

Ha nyomtatás után lamináljátok az oldalakat, akkor egyszerűen be is karikázhatják a gyerekek filctollal a kezdőbetűt, játék után ezt le tudjátok törölni.

De kipróbálhatjátok azt is, hogy egy csipeszt csíptetnek a gyerekek a megfelelő betűre.

A játék nemcsak a betűk felismerését segíti, hanem nagyon jó szókincsbővítő elfoglaltság is. Összesen 16 képet találtok a nyomtatható oldalakon.

 

Öltöztetős játék

 

Egy másik játék során ezúttal nem a huszárok, hanem a lányok kerülnek középpontba.

A kivágható kis kötényeket és pártákat kell a megfelelő kislányra elhelyezni aszerint, hogy milyen motívum található a kislány blúzán.

A bal oldali kislányra például egy szívecskés kötény és párta illik.

 

 

Ezt a játékot úgy is el tudom képzelni, hogy egy függőleges felületre kirakjuk sorban a kislányokat (mondjuk egy szabad falfelületre, vagy szekrényajtóra gyurmaragasztóval sorban felragasztva) és a hozzá tartozó kellékeket a gyerekek elhelyezhetik rajtuk (szintén egy darabka gyurmaragasztóval, de akár kis tépőzár darabokat is használhatunk erre a célra).

Így egyben játék és némi dekoráció is lehet, ha játék után fent hagyjuk a magyaros ruhába öltözött lánykákat.

Összesen hatféle kislány készült, egy lányka mérete egy A/4 lap fele.

 

Pontösszekötős színezők

 

Egy kedves Játéktár tag, Erzsébet kérésére készültek pontösszekötős színezők is, amelyeket szerintem nagyon sok gyerkőc kedvel.

A legtöbb oldalon a számokat kell sorban összekötni, de néhány esetben betűk is szerepelnek az oldalakon.

Az összekötött pontok során huszár, zászló, kokárda, dob, lovacska, szív és tulipán formák bukkannak elő, amelyeket aztán ki is lehet színezni.

 

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.