Oldal kiválasztása

Édesanyaként számtalan “ajándékot” őrzünk: emlékeket, történeteket, vidám és szomorú élményeket, sztorikat, baleseteket, sírásokat, nevetéseket, összeveszéseket és béküléseket… amelyek szereplői mind mi vagyunk – a gyerekeinkkel- és a szüleinkkel együtt.

Nekem az anyák napja már régóta egy olyan nap, ami mélyen elgondolkodtat és arra indít, hogy a szép idézeteken és a szokásos ünnepi verseken túl tudjak őszintén ránézni a saját gyerekeimmel- és édesanyámmal való kapcsolatomra is – és minden nehézségével és szépségével együtt tudjam benne felfedezni az örömöt, a megelégedettséget, a szeretetteli kapcsolódást.

Mert bárhogy is van, nem mindig könnyű ünneplőbe öltöztetni a szívünket egy hisztis kisóvodás, egy akaratos kiskamasz, vagy egy “mindentjobbantudó” nagymama mellett.🙂 De nem lehetetlen! 🥰

Anyák napján azt kívánnám minden gyereknek és felnőttnek egyaránt, hogy töltsön az anyukájával egy olyan napot, vagy pár órát, amikor örömben, békében és szeretetben vannak együtt… akkor is, ha a kapcsolatuk éppen nem felhőtlen, ha vannak nehézségeik, ha éppen nem is tudják, hogyan oldják meg a gondjaikat, konfliktusaikat.

Jó lenne ezen a napon nem csak ajándékot adni, hanem igazán megtalálni magunkban azt a köteléket a gyerekeink, és édesanyánk felé is, ami akkor is ott van, ha éppen veszekedtünk, ha kiborítottuk egymást, ha nem boldogulunk a hétköznapokban, ha sok a teher a kapcsolatunkban, vagy ha éppen nem is igen szóltunk egymáshoz az utóbbi időben. ❤️

Lehet, hogy az anyák napi ajándékok éppen ezt a szándékot tudják kifejezni – segítenek megtenni azt a lépést egymás felé, amit amúgy nehéz… de érdemes.

 

Anyák napi színezők

 

Az anyák napi színezőket készítve arra gondoltam, hogy a közös színezés is lehet egy program, ahol akár egy kis nasival és ünnepi zenével kísérve csak egyszerűen együtt lehetünk a gyerekeinkkel. Az elkészült képeket pedig ajándékba is adhatjuk a nagymamáknak. De színezhetünk együtt akár az édesanyánkkal is, hiszen az így készült kép igazán különleges emlék maradhat.

 

 

A színezők A/4 méretben készültek, hogy a gyerekek számára is megfelelő méretű legyen a színezéshez.

 

 

Az egyik színezőn verset is találhatsz, némelyiken pedig feliratot is. Összesen tíz féle színezőt tudsz letölteni.

 

 

 

 

 

Anyák napi üdvözlőlapok

 

3-4 éves gyerkőcöknek még nem biztos, hogy megy a színezés, nekik nyomtathatsz egyszerűen egy üdvözlőlapot, amibe kedvük szerint rajzolhatnak, vagy akár a tenyérnyomatukkal is díszíthetitek.

 

 

Tenyérnyomos ötleteket ebben a bejegyzésben találsz.

Innét pedig ujjnyomdázáshoz leshetsz el pár ötletet, amit szintén kipróbálhattok az üdvözlőlapok hátoldalán.

 

 

Az üdvözlőlapokat nyomtasd műszaki rajzlapra, vágd ki a keretek mentén, a kétoldalast hajtsd össze és rajzoljatok a hátoldalára, vagy a belsejébe! Négy képeslap szerű, egyoldalas üdvözlőlapot, és két összehajtható üdvözlőlapot tudsz kinyomtatni.

 

Csokipapír

 

A nyomtatható oldalak között találsz három csokipapírt is, amivel egy táblás csokit tudsz befedni. Egyszerűen nyomtasd ki sima fénymásolópapírra, vágd körbe a vonal mentén, majd hajtsd rá a csokira és ragaszd meg a hátulján egy darabka átlátszó ragasztószalaggal!

 

 

A csokipapírt tetszés szerint kicsit rövidebbre is vághatod – itt a képen láthatod, hogy kilátszik a csoki széle a papír alól – nekem ez így tetszik, de ha nem vágod rövidebbre, akkor pont befedi a csokit.

 

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.