Oldal kiválasztása

Az adventi játékok harmadik részében további érdekes játék- és alkotási ötleteket találsz, amelyekkel a karácsonyi készülődés idején játékosan tölthetitek az időt.

 

Karácsonyi activity

 

Játsszatok karácsonyi activityt!

A játék során a játékosoknak különböző szavakat kell eljátszaniuk, elmutogatniuk úgy, hogy a többiek azt kitalálják.

Aki először kitalálja a feladványt, az kap egy “pontot” – de gyűjthettek például mogyorót, diót, vagy akár cukorkát is. A játékosok felváltva következnek egymás után.

A játékhoz letölthetsz képes kártyákat, amelyeket kinyomtatva és lefordítva helyezzetek el az asztalon. Innét kell mindig egy újabbat húzni.

A letölthető kártyákon például az alábbi feladványokat találod: karácsonyfa, adventi koszorú, nyalóka, hógömb, manócipő, korcsolya, hullócsillag, angyal, mézeskalács emberke stb.

 

Karácsonyi Bingo

 

Egy karácsonyi Bingo játékot is ki tudsz nyomtatni. Az egyes Bingo táblákon csak kilenc kép szerepel, így kicsikkel is tudjátok játszani.

Minden játékos előtt legyen egy Bingo tábla (összesen 4-en tudtok játszani). Az egyik tábláról pedig vágd ki a kártyákat és tegyétek lefordítva az asztalra, vagy egy kis zsákba!

Fordítsatok fel minden körben egy kártyát a pakliból. Minden játékos keresse meg a felfordított képet a tábláján és takarja le egy koronggal (vagy bármilyen kis karácsonyi dísszel, esetleg mogyoróval, cukorkával).

 

 

Akinek először összejön egy függőleges, vízszintes, vagy átlós sorban három koronggal letakart kép, az kiálthat, hogy BINGO! és megnyerte a játékot.

Próbáljátok ki úgy is a játékot, hogy nem fordítotok középről kártyákat, hanem te mondod a képen szereplő dolgokat és a gyerekeknek így hallás útján kell beazonosítaniuk a képet a táblájukon.

 

Karácsonyi beszélgetős játék

 

A hétköznapokban sokszor előfordul, hogy az aktuális tennivalókon kívül nincs idő beszélgetni azokról a dolgokról amik igazán fontosak.

Vajon hogy érzi magát kisgyermekünk, milyen dolgok foglalkoztatják, mire vágyik, mire kíváncsi, esetleg mitől fél?

Akár ezekre a dolgokra is fény derülhet a Mit választanál? játék során.

Töltsétek le az oldalakat a lejjebb található linkről, keverjétek meg a kártyákat és húzzatok egyet-egyet felváltva! Nincs más dolgotok, mint válaszolni a kártyán látható kérdésekre!

Adventre való tekintettel a kérdések most a karácsonyhoz kapcsolódnak. De hasonló játékot bármikor készíthettek egyszerűen magatok számára, más témakörben.

 

 

Karácsonyi Sudoku

 

Két Sudoku játékot tudsz letölteni egy könnyebb és egy nehezebb változatban.

A könnyebb változat esetén (1. oldal) a kivágott kis képeket úgy kell elhelyezni a Sudoku táblán, hogy minden sorban, oszlopban, és 2×2 keretben különböző képek legyenek.

A nehezebb változatnál (2. oldal) úgy kell elhelyezni a kivágott képeket, hogy a sorokban, oszlopokban és a 3×2 keretekben nem lehetnek egyforma ábrák.

 

Színezhető karácsonyfadíszek

 

Készítsetek közösen egyszerű karácsonyfadíszeket!

Nyomtasd az oldalakat műszaki rajzlapra, vagy halvány színű dekorkartonra, és színezzétek ki kedvetek szerint a rajta lévő díszeket.

A díszek felső részén találsz egy kis helyet, ahová cérnát, vagy gemkapocsból hajlított akasztót fűzhettek.

Advent idejére füzért is készíthettek belőle az ablakba.

 

Hógömb színezők

 

Nyomtathatsz néhány hógömb-színezőt, amelyeket elsősorban közös színezgetéshez, kikapcsolódáshoz ajánlok :).  Az oldalak között találtok egy üres hógömböt is, amelybe kedvetek szerint rajzolhattok.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.