Oldal kiválasztása

Egy újabb őszi meséhez készültek szereplők, ezúttal Ágota kérésére, aki “A kiscsiga és a falevél” c. meséhez szeretett volna bábokat.

Ezt a mesét a Meseles oldalán tudjátok elolvasni.

 

 

Ennek a rövid, kedves kis őszi történetnek tulajdonképpen csak két szereplője van: a kiscsiga és a falevél, akik arról beszélgetnek, mi történik ősszel a falevelekkel.

Szerintem ez a kis csiga báb arra is alkalmas, hogy énekelgessünk, mondókázzunk vele a gyerekeknek. Csigás verseket, mondókákat ebben a bejegyzésben találsz hozzá.

A fenti mesén kívül további csigás meséket is olvashattok a Játsszunk együtt! oldalon, ezekhez is jól jöhet a kis csiga báb.

A bábok most Ágotával egyeztetve készültek, és kiegészítésképpen még néhány őszi falevelet is ki tudtok nyomtatni mellé.

A meséhez nagyon jól használhatók a korábban készült nagyméretű őszi falevelek dekorációként (ezt látod a fotón is), illetve bármelyik őszi fa a korábbi mesékből. Pédául: Az alma meséből, vagy A piros kabát kalandja c. meséből.

 

 

Ez a narancssárga kis falevél egy másik változata a “főszereplő”-nek, ezt is el tudod készíteni. A kiscsiga és a falevél is egy-egy papírgurigára került, miután műszaki rajzlapra nyomtattam.

A tartalom többi része a Játéktár tagok számára érhető el. A Játéktár tagságot itt tudod megvásárolni.